HTML

Instagramma

Instagram érdekességek, közösségi marketing, fotók és videók, melyek hírértékűnek számítanak. Minden, ami a népszerű mobilfotós közösségi alkalmazást érinti

Instagram cégeknek

Ha cégként szeretnél Instagramot használni marketingcélokra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Insta hírek Facebookon

Instagram hírgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Népszerű az Instagramon

A legtöbb like-ot és kommentet kapott fotókat itt frissítjük folyamatosan.

pw.jpg

Az eleinte csak játékszernek tűnő Facebook ma már sokaknak komoly bevételi forrás, főleg azoknak, akik"időben ébredtek". Mi a helyzet az Instagrammal? Érdemes pénzkeresési célból egy vállalkozásnak belefogni? Mutatunk pár példát, és adunk tippeket!

Első példa: Jen Selter fitnesz blogger

Az Index és a !!444!!! is írt a lányról, aki a leginkább a fenekéről szóló fotóival több mint egy millió követőt szerzett az Instagramon. A !!444!!! újságírója azt a (költői?) kérdést teszi fel a cikkben, hogy miért van ennyi követője ennek a New york-i  lánynak.

A válasz a következő Héjj Szilárd Marketingarc marketing szakember szerint, idézem:

  1. Nézzük kik is az ő célcsoportjai?  Férfiak (leginkább fiatalok), akik szeretik a formás női testet. Nők (fiatalok), akiknek szintén fontos a fitnesz.  Férfiak-nők, akiknek fontos az egészséges étkezés. Plusz azok a felhasználok, akik szeretik a divatos közhelyeket, bullshiteket, leginkább a fiatal lányok sorolhatóak ide.
  2. Formás fenék, a kidolgozott szép női test mindig jó „áru”! Jen meg kifejezetten formás fenékkel és testtel rendelkezik, ez kétségtelen.  Pasik eszik is a témát rendesen.
  3. Fotók egészséges ételekről, gyümölcsökről. Igazi trendi téma, USA-ban is divat fogyókúrázni. Ráadásul itt is egyből átjön a lényeg, hogy egyél egészségeset.
  4. Egyszerű életigazságok, közhelyek. Facebook-kal ellentétben az Instagramon rövidebb üzenetek kellenek!
  5. Edzésről képek, ugyanúgy, mint a fogyókúra trendi edzeni.

Jen Selter számára az "Instagramos pénzt" a 300 ezredik követő hozta el, mert ekkor jelentek meg az üzletet szimatoló szponzorok is, például a Nike sportszergyártó. Egy ásványvízcéggel és egy táplálékkiegészítőssel is szerződött, az utóbbinak szóvivője is lett. Arról nem nyilatkozik, mennyit keres, de anyja nagyon büszke rá - írja a Közösségi Háló blog.

pw_1.jpg 

Második példa: Daniel Arnold

A Forbes-ban megjelent sztori szerint a hétköznapi brooklyni srác anyagi nehézségeit akarta úgy megoldani, hogy 34. szülinapján kiírt egy üzenetet Instagram fiókjába:

"34 éves lettem. Egyetlen napra 4x6-os printekben kiárusítást tartok. Bármelyik Instagram fotómat megveheted 150 dollárért.Esküszöm, hogy ezeket a fotókat nem adom el másnak. Ha érdekel valamelyik fotó, küldj róla screenshotot az email címemre és utald át a pénzt Paypalomra. Bolodg szülinapot nekem, szeretlek."

Az ötlet sikeréhez hozzátartozik az, hogy 2012 júliusában az a Gawker magazin az egyik legjobb utcai fotósnak kiáltotta ki Arnoldot. Utcai fotói elkapott pillanatok, őszinte emberi arcok, melyeket a fenti bejelentéskor éppen 23ezer követő lájolt nap mint nap. A bejelentést követően 30 ezerre ugrott rajongói száma és 71 képet el is adott, volt olyan, aki 1000 dollárt ajánlott egy fotójáért. Az ajánlatok mai napig is jönnek hozzá, de az akciót indító bejegyzés utáni 24 órában 15ezer dollárt keresett.

Legnépszerűbb fotói ezek voltak a kiárusítás során:

Arnold önmagát egyáltalán nem tartja jó vállalkozónak, saját bevallása szerint "hülye az üzlethez".

Mi a siker titka?

A fenti két példán túl néhány egyszerű pontban is összefoglalható, hogy mi a titka a sikeres üzleti kommunikációnak/több követő generálásának Instagramon. Az eredeti cikk pongyola fordítása szerint ez az a hat pont, melyet szintén a Közösségi Háló bejegyzéséből vettünk át:

  1. Építsd be a weboldaladba vagy blogodba az Instagram videódat
  2. Építs lojális követő tábort!
  3. Figyeld, hogy követnek és kövesd vissza őket!
  4. Készíts tervet a posztolásra!
  5. Vedd rá a vásárlóidat, hogy ők is használják az Instagramot!
  6. Szórakoztató legyen!

 

Mea Culpa: egy forrásmegjelölés hiányzott, amit jeleztek is többen. Ezért elnézést a Közösségi Háló blogtól és az olvasóktól is! Pótoltuk a hivatkozásokat.

Tetszett a bejegyzés? Akkor kövess Facebookon, vagy mentsd el a blog címét!

Régebbi cikkeink:

Címkék: marketing siker pénz instagram

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://instagram-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr505830964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Héjj Szilárd Marketingarc · http://marketingarc.blog.hu 2014.03.12. 10:18:42

Helló kedves blogger! Örömmel vettem, hogy szó szerint átvetted a januári blogbejegyzésem szövegét ezek szerint sikerült valóban jó tartalmat készítenem! Ezekből te sok mindent átemeltél a blogodba, légy szíves forrásként tedd bele a blogbejegyzésemet amiből átemeltél! Emlékeztetőül ez az a blogbejegyzés: kozossegihalo.blog.hu/2014/01/07/hogyan_keress_penzt_az_instagrammal
süti beállítások módosítása