HTML

Instagramma

Instagram érdekességek, közösségi marketing, fotók és videók, melyek hírértékűnek számítanak. Minden, ami a népszerű mobilfotós közösségi alkalmazást érinti

Instagram cégeknek

Ha cégként szeretnél Instagramot használni marketingcélokra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Insta hírek Facebookon

Instagram hírgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Népszerű az Instagramon

A legtöbb like-ot és kommentet kapott fotókat itt frissítjük folyamatosan.

Az Instagram 2013-ban - köszönhetően annak, hogy a Facebook felvásárolta - erős iramot diktált a világnak és még inkább a konkurenseknek. Összefoglalónkban a platform fejlődésének mérföldköveit és a közösségi világban történt legfontosabb tényeket foglaltuk össze. Justin Bieber, New York City, Hálaadás Napja és még Ferenc Pápa is belekerült a levesbe.

Tehát a platform 2013-as mérföldkövei és a körülötte történt legfontosabb tények, események egy listában.

A 10 legfontosabb dolog, ami történt a platform életében 2013-ban:

  • "feed for web" funkció bevezetése (2013. február 5)
  • 100 millióra nőtt a havi aktív felhasználók száma (február 26)
  • "photos of you" funkció (május 2)
  • Instagram videó funkció megjelenése (június 20)
  • webes beágyazási lehetőség az Instagram képekhez (július 10)
  • Instagram 4.1-es verzió  (augusztus 7)
  • már 150 millióan használják az Instagramot, vagyis a fiókok számra 6 hónap alatt másfélszeresére dagadt. (szeptember 6)
  • Instagram for iOS 7 (szeptember 25)
  • hirdetések az Instagramon, avagy a szponzorált videó-, és fotó funkció bemutatása (október 24)
  • Instagram Direct, privát fotó/üzenetküldő szolgáltatás bevezetése (december 12)

Forrás: Instagram Press

Mint minden tisztességes közösségi platformot, az Instagramot is használói (is) "emelték  magasba", melyeket fémjeleznek olyan mérföldkövek, mint a legnépszerűbb Instagram profil, legtöbbet like-olt Instagram fotó, stb. Ezeket is érdemes tanulmányozni, hiszen a Cnet szerint mobilon a 2013-as év az Instagramé, amit csak röviden, egy általuk megjelentetett toplistával szeretnénk kiemelni, mely szerint a hetedik helyre dolgozta be magát:

top_smartphone-_apps2013.png

1. A legnépszerűbb Instagram profil 2013-ban: Justin Bieber  Instagram :)

Justin csak a második tud lenni, hiszen 53 millióval az ő 12 milliós követői nem tudják felvenni a harcot...A legnépszerűbbek még: kimkardashian, Rihanna, Beyonce, de az elsők között van még Miley Cyrus, Taylor Swift is. A legnépszerűbb magyar talán Dukai Regina, UPDATE: Palvin Barbara! Még több celeb Instagram profil itt.

2. A legtöbb szívecskét/like-ot kapott fotó 2013-ban

Két jól ismert figurának, Justin Biebernek és Will SMith-nek köszönhető. Eljött a többmilliós like-ok kora az Instagramon is:

3. Legnépszerűbb hashtag 2013-ban: #Love  
Nagyon nem kell magyarázni, magasan vezet a Love kulcsszó, hiszen közel 397 millió képet címkéztek ezzel a szóval, míg a következő (#instagood) már csak 193 millió képnél található meg. Az első tíz kulcsszó már ennyire nem sajtóbarát, inkább a platform nehézségeit kiküszöbölendő, és a követők vadászatát segítő kulcsszavakat találhatunk köztük: #instagood, #me, #like, #follow, #cute, #photooftheday, #tbt, #followme, #tagsforlikes A legnépszerűbb instagram cimke listája »

4. Legnépszerűbb Instagram város: New York City, USA
A fotós alkalmazásban fizikai helyekhez is lehet kötni a képeket, amit nem mindenki használ, de ha mégis, akkor azért, mert büszke rá, hogy épp ott van, ahol. Ezért a trendi városok, üdülőhelyek magasan vezetnek minden más előtt, így a lista a következőkből áll:

  1. New York
  2. Bangkok
  3. Los Angeles
  4. London
  5. Sao Paulo
  6. Moscow
  7. Rio de Janeiro
  8. San Diego
  9. Las Vegas
  10. San Francisco

 Forrás: Instagram blog

5. Legnagyobb "tömeg" az Instagramon: Hálaadás Napja (2013. november 28.)
A forgalom 2013-ban tényleg napról napra brutálisan növekedett, hiszen a hálaadás napján volt a platform életében a legnagyobb felhasználói rekord. „Láttuk a forgalmat és örülünk, hogy felhasználóink velünk is megosztották az ünnepi készülődés pillanatait. A Hannuka és a Hálaadás ünnepe rekordnapot eredményezett nálunk” – olvasható az Instagram programozóinak blogján. Bár minden eddiginél magasabb számról beszélünk, konkrétumokat mégsem árultak el.Pontos adatot nem tudni, de tavaly ugyanezen az ünnepen 10 millió fotót töltöttek fel #Thanksgivukkah kulcsszóval.
Forrás: digitalspy.co.uk

6. Legjobb sci-fi profil az Instagramon: Star Wars!
Igen, a tavalyi év ezért is fontos, mert a sok politikuson és közéleti személyen kívül filmek, márkák is elkezdték használni a mobilos közösségi oldalt. A Star Wars Instagram oldalán az első fotón Darth Vader selfie-zik. A Disney Stúdió megvette George Lucas 100 százalékos tulajdonában lévő Lucasfilm Ltd.-t, s velük a Star Wars-filmek jogait is. A fotós közösségi oldal szempontjából ez azért fontos tény, mert minden okuk meg van rá, hogy a 2015-ben a mozikba kerülő film körül óriási felhajtást keltsenek. A selfie (önarckép) egyébiránt – mint írtuk – amúgy is az év szava. A Star Wars profilon sok, tényleg érdekes fotó van, amit még sehol nem láthattunk, érdemes követni.

Forrás: Wired

7. Az Év Instagram fotósa: David Guttenfelder
A Time idén az Észak-Koreában dolgozó David Guttenfeldert választotta az Év Instagram Fotósának, nem érdemtelenül. A több mint 240 ezer követővel rendelkező Guttenfelder specialitása, hogy olyan helyeken dolgozik, ahova a legtöbben nemhogy egy profi fotós felszerelést nem mernének bevinni, de a lábukat se szívesen tennék be, kedvenc témája pedig mi más is lehetne, mint Észak-Korea.
Forrás: SocialDaily

8. Az Év Instagram meglepetése: Ferenc pápa
2013-ban amerikai és csecsen politikusoktól fogva a Fehér Házon keresztül a NASA Instagram csatlakozásáig sok meglepő hírt halhattunk, de talán Ferenc pápa csatlakozása az egyik legérdekesebb.

...és akkor két magyar vonatkozású dologgal zárjuk a listát.

9. Magyar Instagram Közösség: közel 400ezer fotó
A többezer tagot számláló aktív fotós közösség 2013-ban nagyot nőtt, a #mik hashtaggel készült fotókat! Gratula!

10. Beast, a magyar pulikutya követőinek száma 70 ezer
Mark Zuckerberg hiába Instagramozik, profilja inkább Beastről, a pulikutyáról szól. Ítélje meg mindenki maga, a kutya, vagy Zuck ismertsége miatt követik ennyien ezt a profilt...

UPDATE: tévedtünk Palvin Barbara 225ezres rajongótáborral az első számú magyar Instagramozó sztár! Köszönjük a kommentet @Rents Öcsémnek!

Címkék: statisztika történelem hír instagram

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://instagram-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr665700737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rents Öcsém 2014.01.03. 22:08:18

Mondjuk legnépszerűbb magyarnak szerintem Palvin Barbi erősebb versenyző (~1,16 milliónál jár)

nagytv2141 · tvtenor.blog.hu 2014.01.06. 18:00:54

@Rents Öcsém: igazad van, Palvin Barbi az egyes számú magyar Instagram user!
süti beállítások módosítása