HTML

Instagramma

Instagram érdekességek, közösségi marketing, fotók és videók, melyek hírértékűnek számítanak. Minden, ami a népszerű mobilfotós közösségi alkalmazást érinti

Instagram cégeknek

Ha cégként szeretnél Instagramot használni marketingcélokra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Insta hírek Facebookon

Instagram hírgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Népszerű az Instagramon

A legtöbb like-ot és kommentet kapott fotókat itt frissítjük folyamatosan.

f0e176977e64a6c14d883e36f18f8328_300x301.pngKuwaitban még a nagymamáknak is van Instagram profilja! Viszont nem a macskát vagy unokát fotózzák és osztják meg ismerőseikkel, hanem például az általuk készített aszalt gyümölcsöt, hogy eladják azt.

Az Instagramot a legtöbb cég termékei reklámozásának alternatívájaként használja, Kuwaitban viszont inkább egy bolt kirakatához hasonlítanak a fiókok. Bármi, amit kitesznek és megcímkéznek, azt meg is veszik. "Ha van Instagram fiókod, akkor lefotózva egy árut, és árral ellátva, el tudod adni" - magyarázza Fatima Al Qadiri, aki Kuwaitban nőtt fel. Ez eladás ilyen módja annyira népszerű, hogy a helyi amerikai egyetemen még Instagram Business Expot is szerveztek tavasszal. 

A Mousse Magazin interjújában sokat megtudhatunk arról, Fatima szerint milyen az élet Kuwaitban. Elmondása szerint a "hekkelt termékek" készítése indította be ezt az értékesítési formát: egy egyszerű Pellegrino ásványvíz rózsaszínre festve és egy szívvel ellátva eladhatóvá válik Instagramon, hiszen az már egyedi termék. 

Jason Kottke az interjú nyomán felkutatott néhány jó példát:  

  • MangaBox egy manga képregényeket árusító bolt fiókja
  • Sondos Makeup smink szolgáltatást kínál
  • Sheep_sell egy tenyésztő bárányait árulja
  • Store&More női ruhákat és divatkellékeket árusítanak

Screen Shot 2013-07-12 at 1.05.50 PM.png

A fotókon látható termékeket úgy lehet megvenni, hogy Kik vagy WhatsApp nevű üzenetküldő segítségével, esetleg emailen vesszük fel a kapcsolatot az adott fiók tulajdonosával. 

Screen Shot 2013-07-12 at 12.51.28 PM.pngA különbség nem csupán ennyi egy nyugati kisvállalkozás "online marketingjével" szemben: míg ott a weboldal, vagy webshop kiegészítéseként Instagram profilt is menedzselnek, sok kuwaiti kisvállalkozás egyedüli internetes felülete az Instagram profil. A Sondos Makeupnak például van honlapja, de ott csak az Instagram profiljához tartozó link látható...

Még egy dolog, ami érzékelteti, mennyire sokan és sokat használják Kuwaitban az Instagramot: 8,2 millió fotó van #Kuwait hashtaggel ellátva, míg #USA hashtaggel csupán 7,7 millió...

Ha esetleg szükséged lenne bárányra, egyenesen Kuwaitból, itt elérheted a tenyésztőt:

Címkék: marketing kereskedelem közösségi instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://instagram-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr435405071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása