HTML

Instagramma

Instagram érdekességek, közösségi marketing, fotók és videók, melyek hírértékűnek számítanak. Minden, ami a népszerű mobilfotós közösségi alkalmazást érinti

Instagram cégeknek

Ha cégként szeretnél Instagramot használni marketingcélokra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Insta hírek Facebookon

Instagram hírgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Népszerű az Instagramon

A legtöbb like-ot és kommentet kapott fotókat itt frissítjük folyamatosan.

Tavasszal még Dennis Rodman volt kosaras smúzolt Kim Jong-un birodalmában, ma pedig már az Associated Press ázsiai vezető fotósa, David Guttenfeld oszt meg szinte élőben, fotókat és videókat a hírhedt rejtőzködő diktatúráról. Hétköznapok Észak-Koreában.

A sziklába vájt kommunizmus is változik. Februárban 3G-s mobilhálózatot építettek ki az országban, ezzel is nagyobb lehetőséget adva arra, hogy a kíváncsi szemek megosszák a világgal, milyen is ott az élet.

2012-ben az AP irodát nyitott Észak-Koreában, Jean Lee városában. Az AP kiküldött, ázsiai vezető riportere, David Guttenfeld pedig nagyon korlátozottan és ellenőrzötten, de fotózhatott az ügynökség és így a világ számára. Viszont a 3G-s mobilhálózat bevezetésekor a helyzet nagyban változott: az éppen látott eseményeket már azonnal fel tudta tölteni Instagram profiljára. Ennek köszönhetően olyan fotók és mini videók is készültek, amelyekbe nem szólt bele a koreai vezetés.

David első Instagram videója Phenjan város panorámáját mutatja be. A felvétel július 20-án, pár napja készült:

Phenjan (Pongyang) város látképe a Taedong folyó felől.

David külön Instagram profilt is vezet @newsjean néven, ahol ugyanezen a szombati napon az Észak-koreai állami tévé koreai háborúról szóló felvételét osztotta meg:

Képeslapok egy boltban: USA-nak annyi, a kutyusok még örülnek is neki.

Utazás közben, a Phenjan közelében levő autópálya egy elhagyatott szakaszán (vagy ez itt mindennapos lehet?)

A hotel éttermében dolgozó hölgy számol, a háttérben a tévén pedig dübörög a propaganda:

Észak-koreai katonák a demilitarizált zónában, Észak-, és Dél-Korea határán:

A Phenjanban levő hotel aulájában levő akváriumban békés az élet:

Internet kapcsolat a hotelszobában.

Végül nézzük meg, a mi általunk is ismert élő animáció hogy néz ki egy 21. századi kommunista országban, avagy bemelegítés az Arirang Tömegtorna Fesztivál előtt:

 

Az igazán kíváncsiak bőséges forrásanyagot találnak David munkásságáról, Észak-koreai élményeiről, például itt egy riport vele, amit olvasni és meghallgatni is lehet.

David Guttenfelder Észak Afrikában kezdett fotózni, miután Tanzániában a Dar es Salaam Egyetemen szuahéli nyelvet tanult. Az Associated Press fotósaként járt Kenyában, Elefántcsontparton, Indiában és Japánban. 2006-ban egy pakisztáni földrengésen készített fotjával megnyerte a World Press Photo versenyt. Ma Tokióban az AP vezető ázsiai fotósaként dolgozik.

Forrás: cink, Mashable, News Watch, Wordl Press Photo, Instagram 

Update: Pongyang városnevet átírtuk Phenjanra, mert az úgy helyes- köszönjük Mr.Treegernek.

Címkék: politika hír instagram

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://instagram-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr135419622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2013.07.24. 10:28:59

szép lassan fel fog puhulni ékorea is

vladimir964 2013.07.24. 10:29:01

Ejnye-bejnye Kim Dzsongun eltárs! Hát hogy lehet az, hogy a számolgató hoteles hölgy háta mögött ott vigyorognak a Johhnie Walker Red Labeles üvegek, a kapitalizmus mételyei?

2013.07.24. 10:29:04

valami 10 éves kompaktja lehet...

Mr.Treeger 2013.07.25. 06:17:26

Szerintem maradjunk a Phenjan megnevezésnél, Pyongyang-ot ők használják. Bár régi fotóim vannak, de sokkal jobbak mint az itt láthatóak. Az autópálya valóban ilyen, de az utak mellett található sziklába vésett és kifestett feliratok elég látványosak.

nagytv2141 · tvtenor.blog.hu 2013.07.25. 06:19:08

Igaz, ezt elnéztük. Pngyang helyett Phenjan. Javítjuk.
süti beállítások módosítása